Az egri Török fürdő egy cseppnyi időutazás a múltba; A Török medence 1610 és 1617 között, a török hódoltság alatti időben épült, így ez a medencetér legrégebbi része. A fürdő többi részét az évszázadok alatt fokozatosan építették hozzá az eredeti török építményhez.

Az épület legkülönlegesebb medencéje a  Nagy tükörmedence, melynek varázsát a fölötte magasodó, díszes 1980-ban fejújított aranykupola adja, melyet körülbelül 200 ezer darab aranyozott mozaikkal burkoltak.

A fürdőben nem csak az eredeti török stílusú medencék (ilidzsa), de a török fürdőzést idéző hamam (masszázs, gőz, leöntő fürdő) is megtalálható. A Török Fürdő, mely kívül-belül az autentikus török hangulatot idézi, jelenleg 6 medencével, magas színvonalú wellness és gyógyászati szolgáltatásokkal várja az Egerbe látogató vendégeket. A vidéki Magyarországon egyedüliként fennmaradt törökfürdő ritkaságszámba menő radonos gyógyvize három medencét tölt meg, s a Török medence hézagosan lerakott műkőpadlózata alatt meghúzódó forrásokból tör fel. A medencét saját forrás táplálja, a radonos gyógyvíz így a kőlapok közötti résekből, közvetlenül bugyog fel a felszínre, egészen különleges élményt nyújtva ezzel a fürdőzésnek.

Merüljön el Ön is a mai kor luxusát és a múlt fényűzését egyaránt megigéző fürdő vizében. Próbálja ki a Török fürdő mind a 6 medencéjét, majd engedjen a kísértésnek és kényeztetésképp válasszon a különböző masszázsok, a gőzfürdő, vagy éppen a szauna közül! A Török fürdőben a gyógyvíz radon-tartalma miatt 2,5 óra tartózkodásra van lehetőség, de ha szeretné, a szomszédos Termálfürdővel kibővítheti a programot – a két intézmény közt közvetlen az átjárás!

KATTINTSON IDE A NYITVATARTÁS ÉS ÁRAK ELLENŐRZÉSÉHEZ