Cseresznyefesztivál Szomolya 2023

Az immáron sokadik alkalommal megrendezésre kerülő fesztiválon most is mi másé lenne a főszerep, mint a szomolyai cseresznyéé. Ez a híres fajta rövid szárú, mézédes és minden látogató megkóstolhatja az ebből készült ellenállhatatlan pitét.

A program estefelé kezdődik egy nagy bulival, amely csak a zenéről és a táncról szól. Szombat hajnalban szokás szerint a Rece Hagyományőrző Egyesület segítségével kidobolják az elkövetkezendő két nap rendelkezéseit. Kora délutánig a különböző kulturális programok kerülnek előtérbe, majd következik a hivatalos megnyitó.

Meglepetés sztárvendég, koncertek és szabadtéri zene villanyoltásig. A vasárnap a zene jegyében telik, víg nóta száll a levegőben és mindenki rophatja délutánig, vagy részt vehet különböző egészségmegőrző előadásokon is. Késő délután szépségkirálynő választás. A királynő megválasztása után szabadprogramok veszik kezdetüket, melynek keretében ellátogathatunk a helyi pincészetekbe és megkóstolhatjuk a finomabbnál finomabb borokat. Mindenkinek jó szórakozást kívánunk erre a hétvégére is!